četvrtak, 5. srpnja 2018.

Njegujte uspjeh i dajte mu vremena za rast - Rex Maughan

Njegujte uspjeh i dajte mu vremena za rast



Bambus je jedinstvena biljka; za rast mu je potrebno duže vremena od ostalih biljaka i usjeva.


Možda se pitate kakve veze bambus ima s Foreverom, ako je poznato da se ponosimo time što smo Aloe vera kompanija? Bambus možda nema prevelike veze s Foreverom i našim proizvodima, ali prenosi nam bitnu pouku, koja je itekako povezana s našim poslovanjem!


Postoji priča o farmeru, koji je odlučio da želi više u životu nego što imaju njegovi susjedi. Kukuruz, pšenica i drugi usjevi bili su pouzdani, ali nisu vodili njegov život u smjeru koji je želio. Tada je od osobe iz obližnjeg grada čuo da je upravo bambus biljka koja može stvoriti neizmjerno bogatstvo njegovoj obitelji, ako je spreman na ustrajnost tokom njegova rasta i žetve.


Farmer se primio posla, sadeći svoje nove usjeve, usprkos nevjerici ostalih farmera iz sela. Bio je siguran da će novi pothvat pomoći njegovoj obitelji te da će strpljenje polučiti uspjeh i stvoriti obilje koje će trajati godinama.


Prošla je godina i drugi su farmeri bili zaposleni žetvom usjeva te njihovom prodajom na tržnici. Farmer je stoički podnosio njihovo ruganje, dok su se hvalili svojim usjevima koji su izrasli i donijeli im novac za buduće pothvate. Njegov bambus u to vrijeme još nije pustio ni jednu grančicu.


Spustio je glavu i posvetio se svojim poljima bambusa, siguran da će njegove biljke izrasti i doseći svoj puni potencijal. Prošla je još jedna godina, zatim još jedna, dok četiri godine kasnije biljke bambusa nisu počele iskakati iz tla, rastući gotovo pola metra u danu. Ubrzo je farmer imao cijelu šumu bambusa i njegova se investicija napokon isplatila.


Iako se u početku činilo da se ništa ne dešava, korijen bambusa je rastao i jačao godinama, ne bi li stvorio čvrste temelje na kojima može izrasti u nepregledne visine.


Dok nastavljamo slaviti 40 godina uspjeha ovdje u Foreveru, važno je prepoznati vrijednost ustrajnosti i kročenja vlastitim putevima. Iako možda nemate opipljive rezultate ovog trenutka, vaša će se predanost višestruko isplatiti!


Baš poput farmera bambusa koji je ignorirao ljude oko sebe jer nisu vidjeli njegovu viziju, svatko od vas može izgraditi vlastitu budućnost o kojoj sanja, samo ako imate vjere u svoje putovanje i strpljenja da provedete isto do samog kraja.

Zauvijek vaš,
Rex Maughan

Nema komentara:

Objavi komentar