četvrtak, 25. listopada 2018.

Prigrlite nekog! - Rex Maughan


Slikovni rezultat za rex maughanU proteklih 40 godina vidio sam više desetaka tisuća novih, potencijalnih Poslovnih Suradnika kako dolaze na prvi razgovor o poslu. U pravilu su malo nervozni, ne poznaju nikoga, nesigurni su – ne znaju gdje bi sjeli ili što mogu očekivati. Zvuči poznato? Podsjeća vas na vaš prvi sastanak?

Lagao bih, kad bih tvrdio, kako bih ja bio miran. Zamislite samo, koliko hrabrosti treba nekome,  ne samo preispitati svoj život, već napraviti ozbiljan korak, kako bi ga i promijenio! Ako se u nekome pojavi sumnja, jedino vi stojite između njega i izlaznih vrata. Tada s malo ljubaznosti s vaše strane ta prepreka postaje savladiva.
Uvijek me očarava, kako jedan mali osmjeh može promijeniti stav sugovornika. Prijateljsko rukovanje, malo tapšanja po ramenu, riječi: „Pozdravljam te, dobro je da si tu!“ mogu imati nevjerojatno pozitivne učinke.
I sám sam – kao i Vi – imao priliku proživjeti situaciju Poslovnih Suradnika. Točno znam kakav je osjećaj biti nesiguran. Prije više od četiri desetljeća ostavio sam iza sebe uravnoteženu i uspješnu karijeru, bez osiguranja i plana „B“. Sve što sam imao, bili su ideja i zemljište.
U to vrijeme nismo imali alate s kojima se danas služe Poslovni Suradnici Forevera. Nismo imali čak ni početne pakete.
U toj ranoj fazi su se Poslovni Suradnici priključivali jer su vjerovali u proizvode i bili sposobni sagledati mogućnosti koje je skrivao Forever. Morao sam kreirati poslovni model koji će funkcionirati za sve ljude koji su me spremni pratiti.
Danas imamo specijalnu pomoć za Foreverove Poslovne Suradnike koji počinju: Vas i ljude slične Vama, koji će ih prigrliti. Vas, koji ste bili dovoljno hrabri odabrati novi smjer u svojim životima i posvetiti ga tome da se drugi osjećaju bolje i izgledaju ljepše. Dodajte tomu četrdesetak godina „dobrog glasa“, široki paletu proizvoda najbolje kakvoće i imate kombinaciju koja vam za treba pobjedu.
Zamislite kako vam je moglo biti, da ste se na prvom sastanku pojavili kao da ste već dio obitelji. Kao da su vam svi već prijatelji još prije no što ste ušli na sastanak. Ali, i vi ste ojačali tek kasnije, zahvaljujući upravo timu u kojem ste se međusobno podržavali u rastu i napretku.
Od dana kada je započeo naš partnerski odnos, rekli smo da ste u njemu zbog sebe, ali ne i sami. Sjetite se toga, kada vidite da nam se pridružuju novi suradnici. Kako je Henry Ford rekao jednom davno: „Kada se okupimo, to je početak. Ako ostanemo zajedno, to je napredak. A uspjeh je, kada radimo skupa.“                                 
S vječnom ljubavlju:
Rex Maughan
CEO, Forever Living Products

Nema komentara:

Objavi komentar